MenuMenu

Tutustu tarkemmin palveluihini

Asiakkaani ovat pääasiassa pk-yrityksiä, mutta tarjoan valikoituja palveluita myös yksityisasiakkaille.

Yrityspalvelut

Yrityksen viestintä

Teen mainoskuvat yrityksen sisäiseen ja ulkoiseen tiedotukseen sekä myynnin tueksi.

Hinnasto 1.1.2018:

 • 50,00/tunti + ALV 24%: dokumentaarinen kuvaus, taitto, peruskuvankäsittely, koulutus
 • 60,00/tunti + ALV 24%: studiokuvaus tai studiovalaistu kuvaus paikan päällä, vaativa kuvankäsittely, videotuotanto
 • 1. tunti saman hintainen eikä kiinteitä aloitusmaksuja!
 • isommat projektit erillisen tarjouksen tai sovitun hinnaston mukaan
 • matkakulut sopimuksen mukaan

Kotisivut ovat edelleen yrityksen paras markkinointi- ja tiedotuskanava, ja niihin kannattaa sijoittaa myös kuvien osalta. Hyvät kotisivukuvat ovat selkeitä ja toimivat pienessäkin koossa. Kuvat eivät pelkästään dokumentoi jotain tapahtumaa, vaan voivat olla myös visuaalisesti mielenkiintoisia, abstrakteja, graafisia.

Hyvät kuvat kertovat juuri sinun yrityksestäsi ja poikkeavat edukseen kilpailijoiden vastaavista kuvista. Edulliset geneeriset kuvapankkikuvat tai itse otetut kuvat voivat toisinaan olla hyvä ratkaisu, erityisesti lyhytkäyttöisiin kohteisiin, mutta käyttämällä niitä väärässä paikassa voi yrityksestä tulla etäinen tai amatöörimäinen vaikutelma. Vaikka useimmilla yrityksillä on jonkinlainen kuva-arkisto toiminnastaan, ammattilaista voidaan tarvita paikkaamaan kokoelman aukkoja ja kuvaustekniikaltaan haastavampiin kuvauskohteisiin. Minulla on asiantuntemusta erityisesti teknisiin ja teollisuuden kuvauskohteisiin. Työturvallisuuskortti ja asianmukaiset turvavarusteet helpottavat kuvausluvan saamista vaarallisiin paikkoihin.

Pyrin aina ymmärtämään asiakasyrityksen yksilölliset tarpeet ja tekemään niitä vastaavat kuvat. Käyttötarkoitukseen nähden liian monimutkaiset, esimerkiksi aikaavievät studiokuvat, voivat tulla kappalehintaisesti turhan kalliiksi. Siksi tarjoan edullista pakettia, jossa laadimme yhdessä suunnitelman tarvittavista kuvista ja suhteutamme sen ennalta määriteltyyn kuvausbudjettiin. Kysy lisää!

Tuotekuvaus

Tuotekuvaus on oma haastava alalajinsa, joka eroaa todella paljon esimerkiksi ihmisten kuvauksesta. Ihmisiä kuvatessa ilmeet voivat pelastaa huonosti valaistun kuvan, mutta tuotekuvassa valaisu on pääosassa.

Tuotekuvauksessa on tärkeää, että ymmärrän mahdollisimman hyvin yrityksesi tarpeet, eli mitä kuvaan haetaan juuri sillä kertaa. Esitteen kanteen tuleva useita tunteja viimeistelty studiokuva tuotteesta on aivan eri asia kuin yrityksen nettisivujen katalogiin tuleva nopeasti tehty valkotaustainen bulkkikuva. ”Bulkkikuva” ei tarkoita kuitenkaan huolimattomasti tehtyä työtä. Laadukkaat perustuotekuvat on helppo tarvittaessa esimerkiksi syvätä taustasta.

Pystyn tekemään tuotekuvat joko studiossani, tai paikan päällä tarpeen vaatiessa. Pienin kuvaamani tuote on ollut n. 2 cm mittainen koru ja suurimmat metriluokkaa ja satoja kiloja.

Jos yrityksesi on kiinnostunut tuotteiden bulkkikuvauksesta itse, esimerkiksi verkkokauppaan, järjestän mielelläni koulutusta ja autan tarvittavien laitteiden valinnassa.

Videotuotanto

Teen pienimuotoisia videotuotantoja yrityksen myynnin tueksi. Videon formaatti voi olla esimerkiksi yritysesittely, tuote-esittely, koulutusvideo tai haastattelu. Esityskanavina voivat olla Youtube ja Vimeo joko yrityksen omalla kanavalla tai Laatukuvat- Youtube-kanavalla, josta video voidaan linkittää kotisivuille, sähköpostiin tai vaikka esittää tabletilla myyntitilanteessa. Portfoliosta löydät esimerkkejä tekemistäni videoista.

Tilat ja arkkitehtuuri

Hyvä arkkitehtuurikuva edellyttää etukäteissuunnittelua ja ulkokuvauksissa sopivia valaistusolosuhteita ja säätä. Onnistunut kuva syntyy jo kuvausvaiheessa, kuvankäsittely vain parantaa lopputulosta. Kuvaus kannattaa siis tilata hyvissä ajoin ennen kuin sitä on tarkoitus käyttää. Paras aika ulkokuvauksille on touko-kesäkuussa juuri kun lehdet ovat tulleet puihin ja kaikki on vielä tuoreen vihreää.

Arkkitehtuurikuva ei ole pelkästään ”hieno kuva uudesta rakennuksesta” vaan se voi tarkoittaa paljon muutakin. Yritys voi haluta edustavan kuvan toimitiloistaan, suunnittelija ja rakentaja kuvan referenssiksi omasta työstään, kiinteistönvälittäjä kuvan asuntojen myyntiä varten, rakennusmateriaalien valmistaja kuvan omaan mainokseen, referenssiksi jne.

Saan edustavat kuvat myös erittäin ahtaista tiloista. Yksi erikoistuotteeni on useasta kuvasta yhdistetty panoraamakuva, joista voidaan myös koostaa virtuaalinen tilan esittely. Valmiit kuvat voidaan asentaa palvelimelleni, jolloin virtuaaliesittelyn katseluohjelma on automaattisesti käytössä ja asiakkaan on helppo upottaa kuva linkkinä omille kotisivuille.

Lehtikuvaus

Teen lehtikuvauksia, myös pikatoimituksella suoraan paikan päältä. Ominta alaani ovat kuitenkin asiakas- ja sidosryhmälehdet ja nettijulkaisut, joissa tilaajan näkökulma ja toiveet otetaan erityisellä tavalla huomioon. Voisi sanoa, että katson maailmaa omin silmin, mutta asiakkaan lasien läpi. Kuvilla on laajat käyttöoikeudet eri medioihin ja työstä veloitan käytetyn ajan mukaan.

Hinnasto 1.1.2018:

 • kuvaus ja käsittely 50,00/tunti + ALV 24%
 • ei erillistä aloitustaksaa
 • matkakulut sopimuksen mukaan

Graafiset palvelut

Teen pienimuotoiset taittotyöt, esimerkiksi käyntikortit, etiketit, pakkausmerkinnät, tarrat, esitteet, julisteet, kutsut, vihkot. Laajin tekemäni työ on yli 100 sivuinen A5 kokoinen kierreselkäinen vihko.

Painotuotteiden kilpailutus- ja hankintapalvelu, avaimet käteen palvelu printtimateriaaleissa, tuotanto alihankintana (mm. Vistaprint, Kopioniini, Grano, Saimaprint).

Sanomalehti- ja digimainosten valmistus.

EAN koodien generointi pdf- tai kuvatiedostoiksi.

Tuoteluettelotietojen ja muun taulukkomuotoisen datan automaattinen lataus eri formaateista ja generointi pdf-tiedostoiksi.

Muut palvelut ja yksityisasiakkaat

Henkilökuvaus

Kuvaan persoonalliset henkilökuvat tapauskohtaisesti suunniteltuna mm. seuraaviin käyttötarkoituksiin: ylioppilaskuvat, rippikuvat, lehdistökuvat, promootiomateriaali, levyn- ja kirjankannet. Erikoisosaamistani ovat graafiset, jyrkät ja rosoiset mustavalkokuvat.

Kuvausten hinnat (sis. ALV 24%):

 • pakettihinta yksityisasiakkaille alkaen 130,-
 • kevään 2018 ylioppilaskuvaus miljöössä sisältäen digitaaliset koevedokset ja 5 kpl omavalintaisia käsiteltyjä tiedostoja 130,-
 • yritysasiakkaiden henkilökuvaukset tuntiveloituksella tai tarjouksen mukaan

Ryhmäkuvaus

Ryhmäkuvan ottamiseen aikaa on yleensä vähän ja mitä enemmän kuvassa on ihmisiä, sitä haastavampaa on saada kaikille hyvä ilme. Perhekuva voidaan ottaa paikan päällä, esimerkiksi sukujuhlissa, tai kotona kaikessa rauhassa. Ryhmäkuvien ja perhekuvien hinnoittelu riippuu täysin tilanteesta, joten pyydä tarjousta. Isompien ryhmien kuvaus on myös mahdollista hoitaa niin, että jokainen tilaa ja maksaa kuvan erikseen, jolloin itse kuvauksesta ei veloiteta jos etukäteen sovittu kynnysarvo tilauksissa ylittyy.

Kuvausten hinnat (sis. ALV 24%):

 • kysy tarjousta!

Vinkki: Kuvaus kannattaa ajoittaa siten, että kaikki vieraat ovat jo/vielä paikalla eivätkä liian juhlatunnelmissa. Jos on tärkeää saada useita kokoonpanoja, joissa on juuri tietyt ihmiset, kannattaa tehdä jokaisesta kokoonpanosta muistilappu ja nimittää vastuuhenkilö, joka kerää ryhmät ajallaan kuvattavaksi.

Hautajaiskuvaus

Ammattikuvaaja hautajaisissa tallentaa kaikki etukäteen sovitut tilanteet, mutta ei tunkeile eikä herätä turhaa huomiota.

Valmiit kuvat annan sähköisenä tiedostoina vapaalla kopiointioikeudella, jolloin niitä on helppo jakaa kuvagallerian kautta sukulaisille. Tarvittaessa kuvat voidaan tulostaa ja tehdä myös valmiiksi kansioiksi.

Kuvausten hinnat (sis. ALV 24%):

 • siunaustilaisuus (kappeli/hautausmaa) 190,-
 • muistotilaisuus ruokailun alkuun asti 70,-
 • muistotilaisuus kokonaisuudessaan 200,-

Koulutus

Järjestän koulutusta valokuvauksesta, digitoinnista, kuvankäsittelystä, värihallinnasta ja tulostuksesta.

Hallitsemiani ohjelmistoja ovat mm. Adobe Photoshop, Adobe Lightroom, Phase One Capture One, PTGui, Noise Ninja sekä Neat Image. Minulla on Photoshopin lisäksi kokemusta muistakin Adobe CS6 ohjelmistoista kuten InDesign ja Premiere Pro. Kaikkia näitä voidaan käyttää apuna koulutuksessa. Ilmaisissa ohjemissa on myös runsaasti vaihtoehtoja, jos maksulliset lisenssit eivät tule kysymykseen.

Koulutus räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden ja lähtötason mukaan. Opetus voi olla pikakurssimuotoista, tai ongelmalähtöistä, jolloin keskitytään opettelemaan vain vaadittavan tehtävän kannalta tarpeelliset asiat. Esimerkiksi jos yritys haluaa kouluttaa verkkokaupan työntekijöitä tuotekuvaukseen, opetus keskittyy tähän nimenomaiseen tehtävään menemättä liian yksityiskohtaiseksi valokuvaustekniikan osalta.

Koulutukseni on käytännönläheistä ja valokuvaajan näkökannalta lähestyvää. Opetus tapahtuu yksityisesti tai pienryhmissä. Oppilaitoksille voidaan tehdä kurssimuotoinen opetussuunnitelma.

Digitointi

Digitointi on kaksi- tai kolmiulotteisen aineiston siirtämistä digitaaliseen muotoon. Samaa asiaa tarkoittaa myös reprokuvaus eli jäljennöskuvaus. Vaikka useimmissa digitoinnin työtehtävissä ei tarvita niinkään luovuutta, on se haastava teknistä osaamista vaativa erikoisala. Tässä muutamia esimerkkejä digitoinnin tarpeellisuudesta:

 • originaali on niin iso, ettei se mahdu skanneriin
 • digitointi skannaamalla toisi liikaa virheitä esille
 • originaalia ei voida poistaa kehyksestä
 • originaalia ei voi/saa siirtää paikastaan
 • originaali on kolmiulotteinen
 • originaali on erityisen hauras

Tyypillisesti originaali on taideteos, joka kuvataan digitaalisesti esimerkiksi postikorttia, katalogia tai tulostetta varten. Kuvaus voidaan tehdä studiolla tai asiakkaan luona (tilan asettamat rajoitukset huomioiden). Teosten suuri koko ei ole ongelma, minulla on kokemusta jopa 2,5 metriä korkeiden ja 10 metriä leveiden teosten kuvauksesta. Värihallittu jälkikäsittely takaa alusta lopputuotteeseen asti todenmukaisen värintoiston. Nykyinen kameroiden kehitys on pahentanut ns. moire-ongelmaa erityisesti digitoinnissa mutta oikeanlaisen kaluston sekä asiantuntemukseni ansiosta siitä ei tule ongelmaa.

Taiteilijoille digitointi on tärkeä askel markkinoinnin ja tekijänoikeuksien hyödyntämisen kannalta. Digitointi mahdollistaa oheistuotteiden ja vaikkapa limited edition -vedossarjojen valmistamisen.

Teen jokaisesta reprokuvauksesta tapauskohtaisesti tarjouksen riippuen työn vaativuudesta.

Kuvausten hintaesimerkkejä (sis. ALV 24%):

 • reprokuva 1 kpl: 25,- sis. reprokuvauksen, sävyjen perussäädön ja roskien poiston
 • 35mm negatiivin tai dian digitointi: 13,-/kpl sis. digitoinnin, sävyjen perussäädön ja roskien poiston
 • isomman negatiivin tai dian digitointi: 20,-/kpl sis. digitoinnin, sävyjen perussäädön ja roskien poiston
 • muut työt ja isommat erät: kysy tarjousta!

Albumiin kartongille liimatut vanhat valokuvat ovat hyvin herkkiä halkeilemaan. Älä missään tapauksessa irrota niitä vaan tuo koko albumi. Kuvat voidaan digitoida suoraan albumista.

Jos vanhoilla kuvilla on paikallishistoriallista arvoa, kannattaa kysyä museosta neuvoa ennen digitointiprojektin aloittamista.

Kuvankäsittely

Tarjoan kuvankäsittelypalveluita valokuvaajan näkökulmasta. Ohjelmistoina ovat mm. Adobe Photoshop, Adobe Lightroom, Phase One Capture One 11, PTGui, Noise Ninja sekä Neat Image.

Ensisijaisesti tarjoan kuvankäsittelypalveluita yksityisasiakkaille, tyypillisenä esimerkkinä vanhojen kuvien korjailu ja teknisesti heikkolaatuisten digitiedostojen optimointi tulostukseen. Suurien kuvamäärien käsittelyssä ja ammattikuvaajien kuvankäsittelyn ulkoistamisasioissa en valitettavasti voi auttaa.

Värinhallinta

Koko tuotantoketjun katkeamaton värinhallinta on välttämätöntä laadukkaan lopputuloksen saamiseksi. Tarjoan asiakkailleni oheispalveluna näytön ja tulostimen profilointi- ja kalibrointipalvelua. On myös minun etuni, että asiakkaan puoleinen osa tuotantoketjua on värihallittu. Profiilit teen X-Rite spekrometrillä ja ohjelmistolla.

Palvelut

Ota yhteyttä!

Valmiina uusiin projekteihin? Mahtavaa! Soita tai lähetä minulle sähköpostia niin otan yhteyttä mahdollisimman pikaisesti!

044 223 2198